Doğru Beden Ölçümü

Son güncelleme: 2022-08-26 11:01:33

Alışveriş yapmadan evvel beden ölçümü yaparak ölçülerinizi belirlemek, her zaman satın aldığınız bedeni satın alıp üzerinize uymasını ummaktan çok daha doğru bir metottur.


Ev rahatlığında online alışveriş yapmayı tercih edenlerdenseniz, "hangi beden satın almalıyım?" sorusu muhtemelen sıklıkla aklınızı karıştırıyor. Doğru beden seçimi göründüğü kadar basit olmayabilir. Zira farklı üreticiler genellikle farklı beden skalaları kullanır. Çoğu insan markaya, stile ve kesime bağlı olarak farklı bedenler giymek zorunda kalır. Söz konusu iç çamaşırı olduğunda bol ya da dar olmaması daha da gereklidir. Çünkü bol bir çamaşır çıkma ve kayma yapabilecekken, dar bir çamaşır da gün boyu rahatsız hissetmenize yol açabilir. Bu nedenle sayı ya da harf dizinlerinden oluşan basit bir elbise bedeninden daha fazla bilgiye ihtiyacınız var.
Alışveriş yapmadan evvel beden ölçümü yaparak ölçülerinizi belirlemek, her zaman satın aldığınız bedeni satın alıp üzerinize uymasını ummaktan çok daha doğru bir metottur. Bununla birlikte bir de hijyen sebebi ile iç çamaşırlarında kanun ve yönetmelikler gereği iade ve değişim kabul edilmemesi konusu unutulmamalıdır. Ancak çoğu kadın bu ölçümleri en doğru şekilde nasıl yapacaklarını bilmiyor. Bu yüzden beden ölçümü ile ilgili aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için bir kılavuz oluşturduk.
Basit bir mezuranın yeterli olacağı ölçme işlemi için mezuranızın olmadığı durumda bir parça ip ya da kurdele de kullanabilir, ölçüm işlemi sonrasında cetvel ile karşılaştırarak beden ölçünüze ulaşabilirsiniz. Ölçümleri not ederek online alışveriş yaptığınız markanın beden tablosuyla karşılaştırın. Bizimki gibi, özellikle iç çamaşırı üzerine uzmanlaşmış markaların beden tabloları her bedenin sığacağı bir dizi ölçüm aralığı içerecektir. Karşılaştırarak bedeniniz için en doğru ölçüye ulaşabilirsiniz.
Size nasıl alınacağını göstereceğimiz 4 ölçüm var. Mezurayı tamamen yatay, zemine paralel tuttuğunuzdan emin olun. Unutulmaması gereken temel nokta her ölçümü rahat bir şekilde yapmalı, ancak rahat nefes alamayacağınız kadar sıkı ya da bedeninizi rahatsız edecek derecede dar ölçümler yapmamaya özen göstermelisiniz.

Göğüs Çevresi
Göğüs çevrenizin ölçüsünü, destekleyici bir sutyen giyerken göğüslerin en dolu ve en dik kısmından hizalayarak alabilirsiniz. (Giydiğiniz sütyenin dolgulu veya küçültücü tarzda sütyen olmamasına dikkat edin)

Göğüs Altı
Göğüs altı ölçümünüz göğüslerin altından ve sütyeninizin bandının oturduğu göğüs kafesinin çevresinden alınır. Rahat olmalı, ancak normal bir nefes alamayacak kadar sıkı olmamalıdır.

Bel
Bel ölçüsü, genellikle göbeğin 3-5cm üzerinden ölçülür. Biraz daha açıklayıcı olmak gerekirse, genellikle düşünülenin aksine bel ölçünüzü alacağınız yer düşük belli kot pantolonunuzun oturacağı yer değil, vücudunuzun yanlara eğildiğinizde kırıştığı yerdir.

Basen
Basen ölçüsünün doğru şekilde alınması küçük birkaç detay gerektirir. Dizler birbirine yakın konumda fakat ayakların birbirine yapışık olmadığı doğal, dik bir duruşta dururken basen bölgesinin en kalın noktasından alınmalıdır.

Bu makalenin vücudunuzu tanımanıza ve doğru ölçülerinizi belirlemenize yardımcı olacağını umuyoruz.  Artık ürünlerimizi “ya bedenime tam uymazsa” korkusu duymaksızın gönül rahatlığı ile sipariş etmeye başlayabilirsiniz!